Dra. Montserrat Riera i Creus Especialista en Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia
Dra. Montserrat Riera i CreusEspecialista en Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia

Dit en ressort

Anomenem polze en ressort quan veiem un nen que és incapaç de fer l'extensió del dit polze o que quan fa l'extensio notem un resalt. Normalment els pares o mestres ho veuen en nens d'entre 6 mesos i 1 any. És degut a la dificultat de passar el tendó flexor llarg del polze (que en aquests casos està  enguixit) per sota d'una politja  situada a la base del dit. Quan la zona enguixida del tendó passa a un costat i l'altre de la politja es produeix el resalt. Si el tendó es va enguixint arriba un moment que no pot passar per sota de la politja i el dit queda bloquejat en flexió. En cas de que el dit estigui  bloquejat el tractament és quirúrgic. 

 

Quina és la millor edat per operar?

A partir de 1'5 anys 

 

En què consisteix la operació?

S'ha de fer un petit tallet a la zona on es palpa el tendó enguixit a la base del dit i s'obre la politja longitudinalment per alliberar el tendó i comprobar que el nen  pot moure el dit sense que faci el resalt.

 

Quin és el postoperatori?

Embenat elàstic que portarà durant 10 dies . 

Recomano que els pares mobilitzin cada dia una estona la punta del dit polze  per tal de que el tendó treballi i no tinguem adherències secundàries. 

Els  punts que són reabsorvibles, per lo que quan els hem de treure la majoria de les vegades el fil ja està desfet i el nen no nota que li treiem. 

 

 

 

Versión para imprimir | Mapa del sitio
© Montserrat Riera Creus